Индивидуални ортопедични стелки

Диагностика и изработка на индивидуални ортопедични стелки Footbalance

Предимства

 • индивидуални ортопедични стелки. диагностика и изработка

  Индивидуални ортопедични стелки Footbalance

   

  Подпомагат хармоничното разпределение на тежестта на тялото и равномерното натоварване, за да се намали умората на стъпалата

 • Подпомагат подравняването на глезените, колената и таза, за да се намали износването и увреждането на меките тъкани и ставите
 • Диагностика на клиента
 • Подобрена стойка и намалено мускулно напрежение
 • Повишено удоволствие от физическата активност

Понякога необяснимите болки в гръбнака, таза, колената, глезените и/или повишеното чувство за умора могат да се дължат на проблеми със стъпалата или на неправилния начин, по който стъпвате. Стъпалата са амортисьорите на човешкото тяло, които поемат при движение натоварване, приблизително равно на около пет пъти неговото тегло и ако те не могат да изпълняват добре нормалната си функция, това влияе зле не само на опорно-двигателната система. Често неглижираният нарушен баланс на стъпалата е широко разпространен и засяга около 75% от населението на Земята.

Видове неправилно положение на стъпалата

Съществуват два вида биомеханични отклонения на положението на стъпалата от неутралната позиция, при която глезенът и стъпалото са разположени на една линия, перпендикулярна на пода. И двата водят до неравномерно разпределение на тежестта на тялото върху стъпалата и оттам до проблеми с костно-мускулната система. Най-широко разпространена е свръхпронацията , при която тежестта на тялото пада върху вътрешната част на стъпалото (при нея линията на глезена е насочена към страната на палеца). Другият биомеханичен проблем е прекалената супинация, при която тежестта на тялото пада върху външната част на ходилото (линията на глезена се отклонява към малкия пръст).

Добрата новина (и лесното решение) е използването на персонални ортопедични стелки.

Индивидуалните стелки на FootBalance могат да ви помогнат да поддържате неутралната си пронация, като ви дават и допълнително възстановяване на вложената при движението енергия, омекотяване и комфорт. Отляти по всеки крак индивидуално, те предоставят оптималната поддръжка за стъпалата. Динамичната им сърцевина поддържа мускулите активни и тонизирани, запазва здравословната функция на стъпалата, докато предпазва сводовете ви от спадане с течение на времето. Богатата гама на омекотяване може да увеличи комфорта на буквално всякакъв вид обувки.

Може би ще искате да узнаете повече и за ...